ماجرای جان باختن ۳شهروند فسایی حین جستجوی گنج چیست؟
ماجرای جان باختن ۳شهروند فسایی حین جستجوی گنج چیست؟
پل محمد حسن خان از گذشتههای دور شهر بابل را به جنوب این شهرستان در بخش بندپی شرقی، بندپی غربی و گتاب متصل میکرد. راستش ما ترسیدیم دوباره به آنجا برویم، درنهایت به پلیس شکایت کردیم، تا اینکه بعد از چند وقت متوجه شدیم آن جوان دستگیر شده است. هیچی وقتی به تهران رسیدیم، به منوچهری رفتیم، بعد هم به چند کارشناس دیگر مراجعه کردیم. سکهها آن چیزی که ما فکر میکردیم نبود؛ مقداری طلا داشت که مجموعا یکمیلیون و ٤٠٠هزار تومان خریدند. اما بعد کمکم جلوتر رفتیم و به درود رسیدیم، بعد هم به یک بیابان رفتیم، یک کلبهای وسط بیابان.
این گنجینه به دوران هخامنشی بازمیگردد و حاوی تعداد زیادی سکههای باستانی بود که ارزش تاریخی و مالی بسیاری دارند. این کشف در دهه ۱۳۴۰ توسط تیمی از باستانشناسان انجام شد. بر اساس مطالعات و کشفیات باستانشناسی، مناطق غربی ایران، به ویژه استانهای لرستان، کردستان و کرمانشاه، به دلیل وجود تمدنهای باستانی بسیار و جنگهای متعدد تاریخی، پتانسیل بالایی برای گنجیابی دارند. همچنین مناطق مرکزی ایران مانند اصفهان و فارس به دلیل غنای تاریخی و وجود بناهای باستانی، دیگر نقاط پرجاذبه برای گنجیابان هستند.
نرمافزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند تحلیلهای پیشرفتهتری از نقشههای باستانی و جغرافیایی ارائه دهند و مکانهای دقیقتر گنجینهها را شناسایی کنند. همچنین، برخی از الگوریتمهای یادگیری ماشین میتوانند از تصاویر ماهوارهای استفاده کنند و به جستجوگران کمک کنند تا نشانههای دفنشده در زمین را پیدا کنند. در برخی موارد، گنج شامل آثار باستانی یا عتیقههایی است که ارزش فرهنگی و تاریخی ویژهای دارند. مفهوم گنجیابی، فرایندی است که در آن افراد یا گروههایی به دنبال این اشیای پنهان یا مدفون میگردند، اغلب با هدف کسب ثروت یا کشف اسرار تاریخی.
اما حفاری به قصد دسترسی به گنج، اگر گنجی پیدا نشود، عنوان مجرمانه برایش در نظر گرفته نمیشود یعنی جرم عقیم است و مجازات ندارد. اما آن لوازمی که به این منظور در نظر گرفته شده، توقیف میشود، چراکه انگیزه مجرمانه بوده و حالا به آن هدفی که میخواستند نرسیدند. با این حال به خاطر اینکه از تکرار این مسائل ممانعت شود، وسایل را توقیف میکنند، چون این وسایل مقدمه جرم است و به عنوان پیشگیری، استفاده از آن ممنوعیت دارد. پلیس مشهد در یک عملیات غافلگیرانه 8 تن از جویندگان گنج را در حالی داخل باغ تالار به دام انداخت که 18 متر تونل زیرزمینی حفر کرده بودند.
اما خیلی محدود است که هر 10 سال یک بار یک نفر به یک تدفین برسد که طلا داشته باشد. افرادی که میگویند زیر فلان تپه گنج است، جرم و کلاهبرداری محسوب میشود. افراد خیلی زیادی نفع میبرند و با ذهن مردم بازی میکنند و آنها را هم از نظر مالی و هم جانی در خطر میاندازند.
هر 3جوان در داخل کانال پیش میرفتند اما بوی تهوعآوری که کانال را پر کرده بود، مانع از پیشروی شان میشد، برای همین تصمیم گرفتند برای ادامه مسیر، عود روشن کنند ولی به محض آتشزدن کبریت، انفجار شدیدی رخ داد. بقیه اعضای گروه که بیرون از چاه به انتظار نشسته بودند با شنیدن صدای انفجار دستپاچه شدند و با تیمهای امدادی تماس گرفتند. با حضور امدادگران در محل، معلوم شد که 2نفر از 3جوانی که داخل کانال بودند بر اثر انفجار جان باختهاند اما دیگری که مجروح شده بود به بیمارستان انتقال یافت. پس از بررسیهای انجامشده مشخص شد کانالی که 3جوینده گنج وارد آن شده بودند در واقع مجرای فاضلاب مسجدی بود که در مجاورت خانه قدیمی وجود داشت و انباشت گاز در فاضلاب و سپس جرقه زدن کبریت این انفجار مرگبار را رقم زده بود.
بعد از چند ساعتی که نوبت تعویض شیفت شده بود، 3نفری که بیرون از غار بودند، وارد آنجا شدند اما دوستانشان را دیدند که بیهوش کف غار افتاده اند. 2نفر از آنها فوت کرده بودند اما نفر سوم هنوز نفس میکشید. بررسیها نشان میداد که دود حاصل از احتراق موتور برق کمکم فضای غار را پر کرده و حفاران که در عمق 40متری غار مشغول حفاری بودند دچار دودگرفتگی و سپس بیهوشی شده بودند. بهدنبال این حادثه، ماجرا به اورژانس گزارش شد و با حضور امدادگران در محل مشخص شد که 2 نفر از حفاران جان خود را از دست دادهاند و سومین نفر با انتقال به درمانگاه از مرگ حتمی نجات یافت. فرمانده انتظامی شهرستان شیراز با بیان اینکه در این خصوص ۶ متهم دستگیر و تحویل مرجع قضائی شدند، از شهروندان خواست در صورت اطلاع از فعالیت سوداگران مرگ گزارش آن را به پلیس ۱۱۰ اعلام کنند. در زمان حاضر مرمت بخشهای تخریب شده این بنای تاریخی ضرورت مهم و فوری است و به طور جدی باید در دستور کار قرار گیرند.
وقتی ماموران و نیروهای امدادی به آنجا رسیدند، دو مرد سراسیمه از گرفتارشدن دوستانشان در چاه خبر دادند. چاهی عمیق در آن زیرزمین حفرشده و دو نفر در آن دفن شده بودند. طولی نکشید که مشخص شد این دو مرد برای یافتن گنج، زمین را کنده و داخل چاه شده بودند که این بلا سر آنها آمد. همانهایی که بلد هستند کدام شهر و کدام تمدن در کجا وجود دارد. گرچه باستانشناسان برای پیداکردن گنج نمیروند، بلکه برای آشکارسازی معماری و پیداکردن تمدن گذشته میروند. ولی اگر گنجی وجود داشته باشد، باید قاعدتا به گنج هم دست پیدا کنند.
اینجا
منبع
لینک
این لینک
اینجا
منبع
لینک
این لینک
اینجا
منبع