سیر سیاه در بارداری 2021-03-24
مصرف سیر در بارداری سیر خوردن در دوران بارداری و مضرات و فواید آن
خاصیت ضد میکروبی سیر آن را به یک درمان ایده آل برای عفونت های پوستی و حتی عفونت های دهان تبدیل کرده است، کاربرد موضعی نیز در چنین مواردی اثربخش است. – سیر خواص رقیقکننده خون دارد و این به آن معناست که انعقاد خون را به خصوص در عمل جراحی دشوار میکند. بنابراین نزدیک زایمان و حتی بعد از زایمان که دچار قاعدگی میشوید بهتر است از این گیاه پرخاصیت چشم پوشی کنید.
سیر حاوی ترکیباتی مانند آلیسین است که میتواند دستگاه گوارش را تحریک کرده و در برخی افراد باعث نفخ و سوزش معده شود. همچنین سیر ممکن است با برخی داروها تعارض داشته باشد، به خصوص داروهایی که بر روی فشار خون یا پروتئینهای خونی تأثیر میگذارند. باید توجه داشته باشید که در صورت مصرف داروهای خاص در دوران بارداری و مصرف همزمان آنها با سیر باید با پزشک خود مشورت داشته باشید. در دوران بارداری بسیاری از زنان باردار سیر را بدون داشتن عوارض مصرف میکنند.
در صورت بروز این موارد، باید مصرف آن را قطع کنید و سریعاً به پزشک خود مراجعه کنید. قبل از امتحان کردن این دستور العمل های خوشمزه و سالم سیر در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید. خاصیت ضد میکروبی سیر به عنوان یک محلول موضعی برای پوست و دهان مفید است. دوزهای مکمل در این مطالعات برای دستیابی به مزایای مورد نظر به طور معمول بالا بود.
هیچ دستورالعمل رسمی برای مقدار زیاد سیر وجود ندارد، بنابراین خوردن سیر در مقادیر معمول به عنوان طعم دهنده احتمالاً در دوران بارداری بی خطر است. سیر سیاه نه تنها یک مکمل غذایی ضدپیری است، بلکه به عنوان یک سد دفاعی طبیعی در برابر بیماریهای مزمن مرتبط با افزایش سن، مانند آلزایمر، بیماریهای قلبی و سرطان عمل میکند. افزودن این ماده به رژیم غذایی روزانه راهکاری مؤثر برای داشتن ظاهری جوانتر و بدنی سالمتر است.
سیر سیاه دکتر بیزدر این دوره مادران باید حتی الامکان از خوردن مواد غذایی کم ارزش پرهیز کنند. در ادامه از خواص مفید و هم چنین عوارض مصرف سیر در بارداری برایتان خواهیم گفت. قند خون بالا و کنترلنشده در افراد مبتلا به دیابت میتواند خطر عوارض مختلف از جمله آسیب کلیوی، عفونت و بیماری قلبی را افزایش دهد. در یک مطالعه روی موشهایی که رژیم غذایی سرشار از چربی و قند داشتند، مشخص شد که عصاره سیر سیاه میتواند کلسترول و التهاب را کاهش دهد و به تنظیم اشتها کمک کند.
این فرآیند نه تنها باعث کاهش ترکیبات گوگردی که عامل بوی تند سیر معمولی هستند میشود، بلکه میزان پلیفنولها و فلاونوئیدها را نیز افزایش میدهد. این ترکیبات برای مقابله با استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند. خوردن سیر خام با معده خالی یا ناشتا مادامی که در مصرف آن زیاده روی نشود نه تنها مشکلی ایجاد نمی کند بلکه به کاهش فشار خون کمک کرده و خطر ابتلا به سرماخوردگی یا عفونت را کاهش می دهد. به عنوان مثال، آلیسین موجود در سیر که یک آنتی بیوتیک است میتواند فشار خون را کاهش دهد.
سیر فشار خون را پایین می آورد، مصرف بیش از اندازه آن در دوران بارداری بسیار خطرناک است. یکی از خطراتی که مادر را تهدید می کند پایین آمدن بیش از حد فشار خون است؛ زمانی که خانم باردار فشارش پایین بیاید دچار سرگیجه های مزمن، سستی، بی حالی و تهوع خواهد شد. خانم های باردار از آنجایی که بدنشان در دوران بارداری به جنین مواد مقوی و مغذی میرساند، بدنشان به شدت آسیب پذیر خواهد شد. در هنگام بارداری، به علت تغییرات هورمونی و غذایی خیلی از خانم ها ممکن است دچار فشار خون یا افزایش کلسترول بد در بدن شوند. این دو مورد عارضه های است که برای خانم های باردار بسیار خطرناک است و باید به سرعت جلوی آن گرفته شود. سیر سرشار از فواید است، اما تنها زمانی که به میزان متوسط مصرف شود.
افزایش خطر خونریزی ممکن است به دلیل محتوای یک ترکیب گوگرد در سیر به نام آجوئن باشد. پلاکتها سلولهای خونی کوچکی هستند که به بدن شما کمک میکنند تا لختههایی را برای توقف خونریزی تشکیل دهد (۱). در صورتی که فشار خون پایینی دارید، این ماده میتواند موجب افت بیشتر فشار خون شود و مشکلات جدی برای شما ایجاد کند. این ماده مفید در صورت مصرف صحیح میتواند سلامت کلی بدن را تقویت کند، اما شناخت محدودیتها و رعایت تعادل در مصرف، کلید بهرهمندی از مزایای آن است. یکی از مکانیزمهای مهم سیر سیاه در کاهش وزن، کاهش مقاومت به انسولین است. این امر باعث میشود که بدن به جای ذخیره چربی، از قند و چربی به عنوان منبع انرژی استفاده کند.
مصرف بیش از حد سیر ممکن است منجر به ناراحتیهای گوارشی شود، بنابراین رعایت میزان مناسب اهمیت دارد. همچنین توصیه میشود که قبل از هرگونه تغییر در رژیم غذایی، مانند اضافه کردن سیر یا سایر گیاهان دارویی، حتماً با پزشک خود مشورت کنید تا از مناسب بودن آن برای شرایط خاص خود اطمینان حاصل کنید. قرص ها و مکمل های سیر در شرایط مرتبط به فشار خون بارداری مانند پره اکلامپسی یا فشار خون بالا در دوران بارداری مفید است.
– مصرف سیر تازه برای مادران باردار ممکن است عوارضی چون لکه بینی و یا خونریزی در ناحیه واژینال را به دنبال داشته باشد. – مصرف سیر باکتری های مختلف مضر در بدن را به حداقل می رساند و برای جلوگیری از سرماخوردگی مفید می باشد. اگر مادر در خطر زایمان زودرس باشد یا اینکه سابقه ی به دنیا آوردن نوزادی با وزن کم را داشته باشد؛ می تواند با اضافه کردن سیر به رژیم غذایی خود، سبب افزایش وزن نوزاد شود. سیر باعث کاهش ویروس ها و باکتری های مضر در بدن می شود.؛ این عامل بسیار کمک می کند تا ویروس های سرماخوردگی و آنفولانزا مادر و همچنین جنین داخل رحم را تهدید نکند. آلیسین موجود در سیر به رقیق شدن خون بسیار کمک می کند و در نتیجه از حملات قلبی و یا مشکلات مغزی جلوگیری خواهد کرد. مصرف بیش از حد سیر می تواند باعث ناراحتی دستگاه گوارش شده و مشکل معده ایجاد کند.
مصرف بیش از اندازه سیر در زمان بارداری میتواند سبب بروز مشکلات متعددی شده و باید با احتیاط و مقدار مناسب مصرف شود. اما در زمان بارداری، مصرف زیاد سیر ممکن است به دلیل عوارض معدهای و تشدید سوء هضم مشکلساز شود؛ بنابراین، مصرف سیر باید به اندازه بوده و با توجه به تحمل شما مصرف شود. مصرف زیاد سیر ممکن است عارضههایی مانند ترشی معده، سوء هاضمه، تحریک معده و یا افزایش حساسیتهای پوستی را ایجاد کند.
سیر گیاهی است که در موارد زیادی از جنبههای سلامت مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه که پر از خواص درمانی است به عنوان یک عامل طعم دهنده نیز در بسیاری از غذاها استفاده میشود و در مجموع مزایای بسیاری در سلامت کلی بدن دارد. این ماده غذایی با تحریک تولید ملاتونین (هورمون تنظیمکننده چرخه خواب) به شما کمک میکند که سریعتر بخوابید و خواب بهتری را تجربه کنید. در یک مطالعه که روی موش انجام شد، سیر سیاه توانست التهاب مغز ناشی از بتا آمیلوئید را کاهش دهد و حتی حافظه کوتاهمدت را بهبود بخشد.
افرادی که به سیر تازه یا سایر محصولات مرتبط با سیر آلرژی دارند، ممکن است به سیر سیاه نیز حساسیت نشان دهند. علائم آلرژی ممکن است شامل خارش، قرمزی پوست، مشکلات تنفسی یا تورم باشد. این مکملها برای افرادی که نمیخواهند طعم آن را حس کنند اما مایل به بهرهمندی از خواص آن هستند، گزینهای مناسب است.
اگر میخواهید سیر را به غذاهای خود اضافه کنید، بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری کنید، زیرا زیادهروی میتواند به سلامت جنین آسیب برساند. در سه ماهه دوم و سوم بارداری، مصرف سیر میتواند به کاهش فشار خون و رقیق شدن خون منجر شود؛ بنابراین قبل از افزودن سیر به رژیم غذایی خود، مشورت با پزشک ضروری است. مکمل های سیر در دوران بارداری برای خانم هایی با مشکلاتی مانند پری اکلامپسی و فشار خون بالا تجویز می شوند. با این وجود همیشه توصیه می شود قبل از مصرف قرص به پزشک مراجعه کنید زیرا سیر اضافی می تواند برای شما و کودک مضر باشد. سیر یک داروی قدیمی برای سلامتی است و ثابت می شود که حتی در دوران بارداری نیز مفید است، اما تنها باید در مقادیر محدود مصرف شود. با این حال به شما توصیه می شود قبل از اینکه سیر را بخشی از رژیم غذایی خود کنید، در مورد فواید و عوارض مصرف سیر برای شخص خودتان در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
در صورتی که میخواهید از سیر برای رفع خستگی استفاده کنید، بهتر است مطمئن شوید که مصرف آن معتدل باشد و این ماده را به عنوان یک مکمل مفید به رژیم غذایی خود اضافه کنید. در همین راستا پینو بیبی مقالات مختلفی نیز در خصوص تنظیم یک رژیم غذایی مناسب تهیه و منتشر کرده است. علاوه بر این، سیر سیاه به دلیل خاصیت ضدالتهابی خود، از التهاب مزمن که یکی از عوامل اصلی چاقی است، جلوگیری میکند.
سیر سیاه همچنین با افزایش گردش خون و بهبود اکسیژنرسانی به بافتها، باعث تغذیه بهتر فولیکولهای مو میشود. این امر به رشد موهای قویتر و سالمتر کمک کرده و از ریزش مو جلوگیری میکند. علاوه بر این، سیر سیاه با خاصیت ضدباکتریایی و ضدقارچی، میتواند مشکلاتی مانند شوره سر، جوشهای پوستی و التهاب را کاهش دهد.
وجود BPA یا بیسفنول آ که نوعی پلیمر و یک ترکیب آلی شیمیایی است در بطریهای پلی کربنات و محصولات پلاستیکی مانند شیشه شیر میتواند ایجاد حساسیت و حتی مسمومیت در نوزاد و کودک کند. تا چندین سال پیش، برندهای خارجی بیشترین سهم فروش محصولات مرتبط با این حوزه را داشتند. جای خالی وجود یک برند ایرانی، اصیل و با تولیدات باکیفیت در زمینه طراحی و عرضه محصولات مرتبط با مادر و نوزاد در بازار ایران به وضوح احساس میشد.
سیر سیاه همچنین با کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در رگها، از آسیب به بافتهای قلب و عروق جلوگیری میکند. این خاصیت به پیشگیری از تصلب شرایین و بهبود انعطافپذیری رگهای خونی کمک میکند که نتیجه آن کاهش فشار خون و تقویت عملکرد قلب است. التهاب مزمن یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماریهای جدی از جمله آرتریت، بیماریهای قلبی و حتی سرطان است.
افرادی که از داروهای رقیقکننده خون مانند وارفارین یا آسپرین استفاده میکنند، ممکن است با خطر خونریزی مواجه شوند. مصرف همزمان سیر سیاه با این داروها میتواند خطر کبودی یا خونریزی داخلی را افزایش دهد. یکی از عوامل اصلی خستگی، استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن است که باعث افت عملکرد سلولها و کاهش انرژی میشود.
– افرادی که فشار خون شان همیشه پایین است از خوردن سیر اجتناب کنند زیرا مصرف آن روند کاهش فشار خون آن ها را تشدید خواهد کرد. بسیاری از افراد مدعی هستند که خواص سیر سیاه در زود انزالی و بهبود عملکرد جنسی قابلتوجه است. چون به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای فراوان میتواند جریان خون را در اندام تناسلی بهبود بخشد، سطح انرژی بدن را افزایش دهد و روی سایر عناصر مرتبط با فعالیت جنسی تاثیر بگذارد. سیر سیاه از کبد در برابر آسیبهای ناشی از تماس مداوم با مواد شیمیایی، داروها، الکل و میکروبها محافظت میکند. چون بعضی از تحقیقات نشان دادهاند که این ماده غذایی میتواند رسوب چربی را در کبد کاهش دهد. چون در یک مطالعه حیوانی مشاهده شده است که این ماده غذایی خواص ضد چاقی دارد و میتواند تجمع چربی را در ناحیه شکم کاهش دهد.
مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم سیر سیاه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را تا حد زیادی کاهش دهد. افرادی که در معرض فشار خون بالا، کلسترول بالا یا مشکلات قلبی هستند، میتوانند با گنجاندن سیر سیاه در رژیم غذایی خود از اثرات محافظتی آن بهرهمند شوند. خوردن سیر در اوایل بارداری بی خطر است، زیرا خوردن غذاها در این دوره در مقایسه با سه ماهه های بعدی بارداری می تواند تاثیر کمتری بر جنین بگذارد. مصرف سیر به میزان زیاد در سه ماهه دوم و سوم بارداری می تواند منجر به دو عارضه جانبی جدی شود- فشار خون پایین و رقیق شدن خون. بنابراین، قبل از قرار دادن سیر در رژیم غذایی تان، توصیه می شود که با پزشک مشورت کنید. پزشک می تواند در مورد مقادیر بی خطر سیر قابل استفاده در این دوره به شما توصیه کند.
اما در مواردی خاص، از آنجایی که این مواد حاوی اسید اسیتیک(Acetic Acid) میباشند، ممکن است بر روی خانمهای باردار تاثیرات متفاوتی داشته باشند. مصرف سیر ترشی موجب تحریک گوارش شده و در برخی موارد باعث تحریک معده و سوزش معده میشود. این مسئله ممکن است برای برخی از زنان باردار که مشکلات گوارشی دارند، نامطلوب باشد. همچنین سیر ترشی دارای بوی تند و نامطبوعی است که برخی از زنان باردار ممکن است نتوانند آن را تحمل کنند. سیر نیز در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی بسیار موثر است. این گیاه به تنظیم سطح کلسترول خون کمک میکند، و از این رو، در دوران بارداری هم میتوان از آن بهرهمند شد.
دوران شیردهی از جهات زیادی هم برای مادر و هم برای نوزاد حائز اهمیت است. اگر مادر لوازم استاندارد و باکیفیت برای شیردهی و نگهداری از کودکش در اختیار نداشته باشد، احتمال سختتر سپری شدن این دوران برای مادر و ریسک ایجاد خطرات متعدد برای نوزاد نیز افزایش مییابد. مهم است که بدانید، صرف طبیعی بودنش، مجاز نیستید بیش از حد استاندارد، آن را مصرف کنید؛ خصوصا اگر در حال مبارزه با برخی مشکلات و اختلالات مرتبط با قند و فشار خون هستید.
اگر این موضوع برای شما هم جالب است مقاله پیش بینی و تعیین جنسیت جنین بر اساس باورهای اساطیری و آزمایشات خانگی را مطالعه کنید. گفته شده سیر خرد شده حاوی ترکیب آلیسین می باشد که به حفظ تعادل کلسترول در بدن کمک می کند. در حالی که سیر یک گیاه مفید به حساب میآید گاهی اوقات مصرف آن میتواند واکنشهای منفی به دنبال داشته باشد.
این روشها نه تنها سلامت کلی بدن را بهبود میبخشند، بلکه راهی طبیعی برای افزایش انرژی، کاهش التهاب و پیشگیری از بیماریها هستند. این ماده همچنین به دلیل داشتن طعم ملایمتر و نبود بوی تند سیر تازه، به راحتی در رژیم غذایی روزانه گنجانده میشود و تأثیر مثبتی بر سلامت کلی بدن دارد. برای آشنایی با خواص و مضرات سیر در دوران بارداری در ادامه مطلب با کوکا همراه باشید.
در رشته تغذیه در مقطع فوق لیسانس تحصیل کردم و به دلیل علاقهای که به نوشتن دارم وارد حوزه تولید محتوا شدم. خوشحالم که با نوشتن مطالب بهروز و قابل فهم، ضمن آموختن چیزهای جدید به افزایش آگاهی جامعه درباره بیماریها و سبک زندگی سالم کمک میکنم. خانم هایی که قبلا سابقه ی سقط جنین داشته اند، بهتر است تا جای ممکن سیر مصرف نکنند.